Redactie

Koen Van Baelen

Koen Van Baelen werkt als freelance redacteur voor diverse uitgeverijen en tijdschriften. Hij publiceerde onder meer in YangnYParmentier en Het kritisch lexicon van de Nederlandstalige literatuur na 1945 en was medesamensteller van de verzamelde gedichten van Michel Bartosik.

Marleen Bongers-Dek

Marleen Bongers-Dek studeerde Nederlandse taal en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Kort na haar afstuderen, behaalde ze haar tweede master aan diezelfde universiteit die haar de bevoegdheid verleende om les te geven in het voortgezet onderwijs. Inmiddels geeft ze sinds 2007 les aan de hoogste klassen havo en vwo. Van 2012 tot en met 2017 was ze eindredacteur van DW B.

Marleen Bongers-Dek

Lucas van der Deijl

Lucas van der Deijl studeerde Nederlands en Geschiedenis in Utrecht en schrijft momenteel zijn proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam, over de vertaling en verspreiding van Descartes en Spinoza in het Nederlands tussen 1640 en 1720. Daarnaast is hij als redacteur en ontwikkelaar verbonden aan LitLab, een digitaal laboratorium voor literatuuronderzoek op de middelbare school.

Lucas van der Deijl

Sarah Menu

Sarah Menu studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Ze is gepassioneerd door het geschreven woord. Haar job in de communicatiesector combineert ze met freelance redactiewerk voor verschillende online media.

Sarah Menu

Kila van der Starre

Kila van der Starre rondt aan de Universiteit Utrecht een proefschrift af over ‘poëzie buiten het boek’. Ze richtte de crowdsourcingwebsite Straatpoezie.nl op en publiceerde het onderzoeksrapport Poëzie in Nederland. Daarnaast stelde ze samen met Jeroen Dera en Sarah Posman de essaybundel Dichters van het nieuwe millennium samen en maakte ze met Babette Zijlstra het poëzie-doe-boek woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie.

Kila van der Starre

 

Malika Soudani

Malika Soudani (1997) is schrijvende kunstenaar en studeert sinds 2017 Creative Writing aan ArtEZ Arnhem. Voor haar afstudeerwerk waagt ze zich aan haar eerste dichtbundel. Daarnaast hoopt ze ooit een literair kookboek te publiceren. In de zomer van 2019 was ze een van de residenten van de schrijfresidentie van deBuren. Ze draagt haar werk voor op culturele podia en neemt graag deel aan een (tafel)gesprek. Haar werk werd eerder gepubliceerd in DW B, ZINK en op Hard//hoofd. Ze schreef recensies voor De Reactor, waar zij nu werkt als redacteur. Sinds december 2020 schrijft ze columns voor Awater. ’s Zomers werkt Malika als kok op Buitenkunst, waar zij vanaf 2021 ook schrijfworkshops geeft.

Malika Soudani

Malika Soudani – Foto: Marianne Hommersom

 

Bestuur

An Blommaert

An Blommaert werkt als redacteur bij Lefebvre Sarrut Belgium. In haar vrije tijd is ze onderzoeker en secretaris van het Paul van Ostaijengenootschap en organiseert ze optredens in Antwerpen met het collectief The City Is Dead. Daarnaast verdiept ze zich in het leven van Emma Clement, de vriendin van Paul van Ostaijen, om een studie over haar te maken, en in Kafka, voor het plezier.

Laurens Ham

Laurens Ham is docent-onderzoeker Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, essayist en dichter. Hij schreef de studie Door Prometheus geboeid (2015) en de dichtbundel Mijn grote schuld (2017), en editeerde daarnaast twee boeken van Sybren Polet (De noodzaak van het overbodige uit 2014 en Zijnsvariaties. Verbovelden uit 2018, de laatste samen met Elice de Gier). Als eerste staat nu een geschiedenis van protestliedjes in Nederland op stapel.

Sarah Posman

Sarah Posman is leerkracht. Ze werkt aan een boek over Gertrude Stein. Af en toe maakt ze een vertaling of schrijft ze een recensie of essay.

Bert Van Raemdonck

Bert Van Raemdonck werkt als coördinator van de KANTL. Hij schrijft ook recensies en kritieken over literatuur, muziek en cultuur. Als dichter debuteerde hij in 2019 met Hier raken we mij kwijt (Polis).

Geert Vandermeersche

Geert Vandermeersche werkt als professor kunst- en cultuureducatie aan de VUB en als gastprofessor aan de UGent. Hij geeft les aan agogen en leraren-in-opleiding over het belang van verhalen, culturele studies en kunst in het onderwijs en daarbuiten. Daarnaast bestudeert hij het werk van de onderwijsfilosoof Maxine Greene en de transformaties in het literaire en culturele veld onder invloed van digitalisering.