Redactie

De redactie van De Reactor zet de inhoudelijke lijnen van het platform uit. De redactieleden begeleiden het publicatieproces van de recensies die op De Reactor verschijnen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor critici en lezers. Momenteel bestaat de redactie uit zes leden.

Koen Van BaelenKoen Van Baelen werkt als freelance redacteur voor diverse uitgeverijen en tijdschriften. Hij publiceerde onder meer in Yang, nY, Parmentier en Het kritisch lexicon van de Nederlandstalige literatuur na 1945 en was medesamensteller van de verzamelde gedichten van Michel Bartosik.

Lucas van der DeijlLucas van der Deijl studeerde Nederlands en Geschiedenis in Utrecht en schrijft momenteel zijn proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam, over de vertaling en verspreiding van Descartes en Spinoza in het Nederlands tussen 1640 en 1720. Daarnaast is hij als redacteur en ontwikkelaar verbonden aan LitLab, een digitaal laboratorium voor literatuuronderzoek op de middelbare school.

Sarah MenuSarah Menu studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen. Ze werkt als redacteur voor de digitale Encyclopedie van de Vlaamse Beweging, een initiatief van het ADVN | archief voor nationale bewegingen.

Kila van der StarreKila van der Starre rondde in 2021 aan de Universiteit Utrecht het proefschrift Poëzie buiten het boek. De circulatie en het gebruik van poëzie af. Ze richtte bovendien de crowdsourcingwebsite Straatpoezie.nl op en publiceerde het onderzoeksrapport Poëzie in Nederland. Daarnaast stelde ze samen met Jeroen Dera en Sarah Posman de essaybundel Dichters van het nieuwe millennium samen en maakte ze met Babette Zijlstra het poëzie-doe-boek 24 uur in het licht van Kila&Babsie in de reeks woorden temmen.

Malika Soudani

Malika Soudani

Malika
Soudani (1997) is schrijvende kunstenaar en studeert sinds 2017 Creative Writing aan ArtEZ Arnhem. Voor haar afstudeerwerk waagt ze zich aan haar eerste dichtbundel. Daarnaast hoopt ze ooit een literair kookboek te publiceren. In de zomer van 2019 was ze een van de residenten van de schrijfresidentie van deBuren. Ze draagt haar werk voor op culturele podia en neemt graag deel aan een (tafel)gesprek. Haar werk werd eerder gepubliceerd in DW B, ZINK en op Hard//hoofd. Ze schreef recensies voor De Reactor, waar zij nu werkt als redacteur. Sinds december 2020 schrijft ze columns voor Awater. ’s Zomers werkt Malika als kok op Buitenkunst, waar zij vanaf 2021 ook schrijfworkshops geeft.

Kris van der Voorn (die/diens)Kris is schrijver en letterkundestudent (Utrecht Universiteit). In diens werk focust die op queer literatuur, non-binairiteit, inclusiviteit en diversiteit.