De eerste namen voor de Dag van De Literatuurkritiek 2021 zijn bekend

29/06/2021

Op 28 oktober en 2 november vinden de on- en offline edities van de Dag van De Literatuurkritiek 2021 plaats en de eerste sprekers zijn hiervoor bekendgemaakt. Dit jaar staat de Dag in het teken van de toekomst van literatuurkritiek en ligt er een focus op Klifi van Adriaan van Dis. Onze recensie over dit boek lees je hier terug.

In verband met corona is het evenement in twee├źn gesplitst, maar anders dan afgelopen jaar mag een deel wel live doorgaan. 28 oktober staat in het teken van online workshops die worden gegeven door onder andere prozaschrijver en dichter Gerda Blees en journalist en vertaalwetenschapper Dr. Warda El-Kaddouri. Op 2 november zal dichter en columnist Ellen Deckwitz live in gesprek gaan met Adriaan van Dis over zijn werk.

De Dag van De Literatuurkritiek is een samenwerking tussen De Reactor en deBuren en is ontstaan als extra scholing voor middelbareschooldocenten Nederlands. Dit jaar telt de vijfde editie van de Dag. Je kunt je nu al hier opgeven voor een van de dagen. Hier lees je terug hoe de vorige (online) editie is verlopen.