Nieuwe bestuursleden: Miriam Piters en Silke Currinckx

11/03/2024

Miriam Piters en Silke Currinckx treden toe tot het bestuur van De Reactor!

Miriam Piters studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Daar voltooide ze ook de eerstegraads lerarenopleiding. Met veel plezier is ze sindsdien docente: aan de universiteit van Antwerpen, bij diverse middelbare scholen en vanaf februari ’24 bij de Hogeschool Rotterdam. Naast haar baan schrijft ze literaire kritieken voor Tzum, had ze een boekenrubriek bij De Nieuws BV en zat ze de afgelopen jaren in diverse jury’s: het Beste Boek voor Jongeren, de ANV Debutantenprijs en de Boekenbon Literatuurprijs.

Silke Currinckx werkt als assistent-uitgever bij Standaard Uitgeverij. Ze studeerde filosofie en literatuur aan de KU Leuven, met een specialisatie in feministische literatuur en existentialistische filosofie.

We zijn zeer verheugd dat Miriam en Silke ons bestuur komen versterken! Helaas nemen we afscheid van bestuursleden Piet Devos, Max Urai en Marleen Bongers-Dek. Via deze weg willen we hen nog een laatste keer bedanken voor hun inbreng, inzet en enthousiasme van de voorbije jaren.

Met het afscheid van Piet, Max en Marleen en de toetreding van Miriam en Silke bestaat ons bestuur nu uit vijf leden: Lenny Vos, Yarrid Dhooghe, Geert Vandermeersche, Miriam Piters en Silke Currinckx.