Longlist Libris Literatuurprijs bekend

01/02/2023

Op 30 januari werd de longlist voor de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt. 18 boeken zijn genomineerd voor de prestigieuze prijs, die op 8 mei voor de dertigste keer zal worden uitgereikt.

De boeken die dit jaar kans maken op de prijs zijn (in alfabetische volgorde): Zo hoog de zon stond van Simone Atangana Bekono, Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje, Nachtman van Janneke Holwarda, De prediker van Cor de Jong, Man zonder rijbewijs van Oek de Jong, Cholerastad van Atte Jongstra, Zee nu van Eva Meijer, Waarom vogels van Edzard Mik, Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost van Donald Niedekker, Wij kunnen dit van Nelleke Noordervliet, Last van Ellen Ombre, Herfstdraad van Jamal Ouariachi, Overal zit mens van Yves Petry, Buitenleven van Nina Polak, Nachtbloeiers van Ananda Serné, De gebeurtenis van Peter Terrin, De bakvis van Nadia de Vries en Tussentijds van Peter Zantingh.

 

Libris Literatuurprijs

De Libris Literatuurprijs wordt elk jaar toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. De winnaar ontvangt 50.000 euro en een bronzen legpenning. In 2022 won Mariken Heitman met Wormmaan. De jury bestaat dit jaar uit Beatrice de Graaf (voorzitter), Yannick Dangre, Margot Dijkgraaf, Mira Feticu en Lies Schut.